Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Mesela önüne üstıcı husus yığılma ihtimali olan bir duvarla, bu risk sıfır cidarın ihtiyacı birbirinden değişikdır. Geniş ve çok kullanımlı alanlarda “stadyum ve sayrılarevi kadar” aynı anda ihtimal onlarca kişinin bapdan sönmek isteyeceği alanlarda çift kanatlı baplar elan geniş kullanılır.

 Fonksiyonel evetğu kadar dekoratif layihamlara da malik olan yangın kapıları, camlı yangın kapıları, müstacel çıkış kapıları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bedii kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine yönlü olarak yapım edilme seçeneklerine bile sahiptir.

 Buna ödenek, bu bapnın birincil amacı, yangının farklı odalar ortada yayılmasını önlemek veya ağırlatmaktır. Yangın kapısı yönetmeliğine göre

Yangın kapısı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Kapısı çizgi amacı insanoğluın hüsran kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Ulaşım kolaylığı sahip olmak yalnızçlı bünyelmış merdivenlerin dışında emanet emniyetliğimizi sağlayan merdivenlerdir. Yaşam idare etmek hesabına yangın merdivenleri ortamında benibeşer barındıran tüm binalarda olmalıdır.

Tenha kanatlı yangın kapıları binaların içinde olması mümkün yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem koymak en önemli tedbirlerin başında hasılat.

Korunumlu koridor ve hol: Bitişik olduğu mekanlarla ayrılıp, yangın amaçlı korunmak maksut koridor yahut hol.

Yangın Kapısı, ivedi durumlarda dokumadan emniyetli bir şekilde tahliye olanakı sağlayan, kanunlarla zaruri hale getirilmiş ve âdem yaşamını omurga meydan, bünyeların en önemli unsurlarından biridir.

Bu baplar sebebiyle ani vüruten durumlarda binadaki tahliye sorunlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı vazgeçme etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Bunlar kabilinden ölümlü trafiğinin zait ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları kullanmaı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki yapılarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın kapıları ve yolları mevki izni alabilir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın bapsı çoğu kez 60 dakika, B sınıfı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın kapılarının birincil görevi insanları yangın anında zemine esenlıklı şekilde ergürmek evetğu ciğerin, muhtemel olan en kısaca sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini hazırlamak için önlem düzenınmaktadır.

Yangın bapsı kilidi tutturulmuşrken ilgi edilmesi müstelzim en önemli uzuv ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, panik bara yangın kapısı yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin manasıza düşmesidir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa”

Leave a Reply

Gravatar